В Європейських країнах ціна на бензин вже декілька місяців поспіль зменшується. В деяких державах вони знизилась на 15 відсотків. В Україні ж паливо подешевшало всього на декілька копійок. І це в той час, коли ціни на нафту стрімголов падають.

Вартість найпопулярнішого бензину марки А-95 у середньому на Рівне нщині коштує 16-18 гривень за літр. Водії скаржаться, називають такі суми нереальними, жаліються на бездіяльність влади та корупцію.

Найприкрішим називають водії той факт, що з подорожчанням ціни на нафту у світі, в Україні дуже швидко піднімають ціну і на бензин. Зворотнього ж процесу в нашій державі чогось не відбувається.

І якщо у Вас немає власного автомобілю, або користуєтесь ним украй рідко, вартість бензину все одно б'є по вашому гаманцю. Мабуть, немає людини, яка б не купувала хлібу. І однією з складових, що впливають на його вартість є ціна паливно - мастильних матеріалів.

Звісно, найбільше у вартості хліба відіграє ціна борошна та природного газу, паливно-мастильні матеріали у відсотковому еквіваленті займають 4 з половиною відсотка. Однак, вартість чи не усіх товарів і навіть послуг напряму залежать від ціни бензину. А значить стосуються кожного рівнянина. На біржі ціни на нафту дійсно знижується, погоджуються експерти, однак тут теж є свої "але".

Втім, чекати на суттєве здешевлення палива в Україні не варто, говорять експерти, адже на ціну бензину першочергово впливає курс валют. Зниження курсу національної валюти відносно "зеленого" диктують ціну на імпортований бензин, якого в нашій державі близько 40 відсотків. Крім того, в країнах Європи ціна на паливо дійсно знижується, однак в Україні через девальвацію гривні такий процес навряд чи відбудеться.