Сьогодні більшість місцевих ЗМІ із задоволенням смакують факт затримання заступника голови Рівненської ОДА нібито за отримання хабара у розмірі 8 тис. у.о. за «сприяння» у сфері пасажирських автоперевезень.

Чи справді ми зійшли на черговий щабель у справі подолання корупції? Адже потік брудних грошей автоперевізників від цього не став чистішим.

Чому журналістів не цікавить факт, що більшість водіїв маршруток офіційно не працевлаштовані, переважно отримують заробітну плату «у конвертах», не проходять офіційний медогляд перед виїздом на роботу, іноді виїжджають на маршрут на технічно несправному транспорті, в нічний час ставлять маршрутки під власними будинками, а не в гаражі для проведення техогляду, прибирають в салоні, висипаючи сміття та виливаючи брудну воду на наші з вами і без того брудні вулиці.

Все це прямо чи опосередковано створює загрозу життю та здоров`ю пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

Саме цей безлад і призводить до того, що частину тіньового заробітку автоперевізників прагнуть покласти у власну кишеню чиновники, які мали б боротися з таким явищем. Такі чиновники будуть завжди. Але кількість їх буде меншати в міру очищення самого суспільства.

То чому б журналістам не взятися за «жертву» вимагання і не з’ясувати, скільки офіційно працевлаштованих водіїв він має, яку зарплату платить, де зберігає маршрутки у нічний час, де їх миє, з яким лікарем уклав угоду на огляд водіїв і де цей лікар їх оглядає, який технічний стан його автомобілів, чи режим роботи водіїв зберігає необхідний баланс праці та відпочинку.

А якщо «жертва» проходить по програмі захисту свідків, то нехай на ці питання знайдуть відповідь правоохоронці, які розслідують справу. Адже не чиновник-корупціонер, який повинен понести справедливе покарання у разі доведення його вини, а саме «жертва» щодня випускає десятки маршруток у рейс, нічого не роблячи для збільшення безпеки пасажирів.

Відкупившись від усього цього, один раз здавши «кришу». А може, змінивши її на іншу?