У вересні 2013 року до громадської організації "Рівненський громадський контроль" звернулись мешканці міста, яким набридло терпіти. Зі сходів підземного переходу стирчали рештки арматури, бетонна частина була розтрощена, тож від самих сходів майже нічого не лишилось. В додачу ще й розмальовані стіни, які теж вже давно потребували ремонту. Проблема не надумана. Травмуватись тут можна було не лише дітворі і людям похилого віку, а й молоді.

Після зйомок представники Громадського контролю звернулись з інформаційним запитом до управління житлово-комунального господарства. Там повідомили, що у 2013 році ці сходи ремонту не побачать, у зв'язку з обмеженими бюджетними призначеннями. А орієнтовна вартість такого ремонту коштувала б 90 тисяч гривень. Якби звичайно у тому таки 2013 році його б хотіли розпочати. Тому Дмитро Якимець написав скаргу у Рівне нський міськвиконком, в якій просив провести ремонт сходів впродовж місяця, посилаючись на один з пунктів Правил благоустрою міста Рівне - громадяни мають право вимагати негайного виконання робіт з благоустрою міста, якщо їх ігнорування може завдати шкоди життю, здоров'ю або майну громадян. Цього звичайно міська влада не виконала і лише наприкінці грудня цього ж таки року повідомила, питання ремонту сходів підніматиметься лише після розгляду бюджету на 2014 рік. На початку квітня 14 стало відомо, сходи підземного переходу на Боярці включили у перелік об'єктів, на яких проведуть капітальний ремонт. Здавалось би, ось нарешті!Щоправда, ані весною, ані влітку ремонтні роботи не розпочались. Наприкінці серпня, не чекаючи ймовірного травмування людей на сходах підземного переходу, Дмитро Якимець підготував позов до суду, в якому вказав про бездіяльність міської влади. Впродовж вересня-листопада міські чиновники не з'являлись на слуханнях, декілька разів їх переносили. І лише в кінці листопада приватне підприємство "Сантехбуд К", яке виступило підрядником, розпочало ремонтні роботи у підземному переході. Нарешті справа зрушила з мертвої точки, і Дмитро Якимець подав клопотання до суду про залишення позовної заяви без розгляду. Адже, під час останнього слухання представники управління житлово-комунального господарства надали документи, які підтверджували початок ремонтних робіт.

Коментар голови громадської організації "Рівне нський громадський контроль" Дмитра Якимця: "В договорі конкретно зазначалось, роботи мають завершити до 25 грудня 2014 року. На календарі вже середина січня, однак відремонтованих сходів мешканці не бачать і нині. Частина підземного переходу накрита і відгороджена від людей, і наче якісь роботи там ведуться, от тільки коли вони завершаться до нині незрозуміло. Дуже прикро, що професійне і якісне виконання своїх обов'язків більшості нашим чиновникам не знайоме і це в той період, коли в країні час змін - однак, Рівне нську міську владу це здається не стосується".