4 грудня в ефірі телеканалу «Рівне 1» вийде документальний фільм «Рівненщині – 70» з нагоди утворення Рівненської області.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі «Рівне 1», творча група фільму залучила до його підготовки працівників державного архіву та краєзнавців. У фільмі використовують фотографії, документи та архівні матеріали того часу. До порівняння у фільмі наводяться і приклади сьогодення, щоб краще зрозуміти різницю у 70 років.

«Фільм «Рівне нщині – 70» було не так просто зробити, як здавалося на перший погляд. 70 років для історії – це багато, і деякі потрібні нам документи – далеко від Рівного. Та й оцінка багатьох минулих подій залишається неоднозначною. Та, попри все, головним для нас було прагнення зробити фільм таким, аби глядачі краще пізнали історію свого краю», – зазначила автор фільму, журналіст ТРК «Рівне 1» Марина Прищепа.

«Ми як Перший місцевий телеканал цілком логічно робимо ставку на місцеві новини та місцевих героїв, - коментує директор ТРК “Рівне 1” Віктор Данилов. – Це стосується не лише новин та передач, а й нових документальних телепроектів, яких у нинішньому сезоні маємо цілу низку. Щойно вийшов у ефір проект до п’ятиріччя Майдану, на часі – фільм до 70-річчя Рівне нщини, паралельно ведеться робота і в рамках проекту «ТОП-20: видатні рівняни». В усіх цих телепродуктах вагомою є просвітницька складова. Навіть у нинішній непростій ситуації ми як комерційний мовник, не маючи жодних державних дотацій, цілком свідомо вкладаємо частину коштів у проекти соціального спрямування. Адже усвідомлюємо, що прийшли на цей ринок усерйоз і надовго.

www.zaxid.net