Багато людей люблять пити кефір. Як відомо, кефір є одним з лінійки тих продуктів, які вважаються особливо корисними для організму. Але, чи багатьом відомо, що кефірна продукція також має протипоказання?

Вживати кефір людина починає ще в ранньому дитинстві. Використання цього кисломолочного продукту в харчуванні дитини нормалізує мікрофлору її кишечника, що призводить до позитивного впливу на процеси травлення в цілому. З цієї ж причини дієтологами рекомендується включення кефіру до меню хворих людей, що приймають великі кількості медикаментозних засобів.

При вживанні кефіру препарати засвоюються швидше і легше, а виникнення побічних дій стає мінімальним. Вживання цього кисломолочного продукту також показано людям, схильним до алергії, дисбактеріозу, а також особам, які страждають від інфекційних захворювань, що розвиваються в шлунково-кишковому тракті. Кефір рекомендується до включення в раціон людям, що отруїлися неякісною їжею. Тут його завдання полягає в сприянні виведенню токсинів і очищенню організму, а також зниженню швидкості та подальшому перешкоджанню розмноження патогенних мікроорганізмів.

Будучи продуктом дієтичного харчування, кефір також позбавляє від головного болю, що супроводжує менструальний та клімактеричні періоди. Сприяє він і зняттю нудоти в перші місяці виношування дитини. При серцево-судинних захворюваннях цей продукт допомагає зменшити навантаження, що припадає на серцевий м’яз. Вживання кефіру призводить до зниження рівня холестерину в крові.

На що звертати уваги, вибираючи кефір?

Головною складовою кефіру є кисломолочні бактерії, що позначаються на етикетках, як 107 КУО. Це норма на один грам продукту. Також він багатий і дріжджовими грибками, що мають позначення – 104 КУО, все на той же грам продукту. Вибираючи продукт, слід головним чином звертати увагу саме на ці параметри, оскільки це правильна кількість вмісту бактерій.

Для вживання при дотриманні дієти рекомендується тільки 1% по жирності кефір. За кількістю закваски, що міститься у ньому, він практично не відрізняється від звичайного 2,5%, і має ту ж корисність, що й інші види кисломолочних продуктів.

Для визначення якості продукту слід дивитися не на кількість жиру, а на вміст білка в ньому. Кефір, що має високу якість, як правило, містить не менше 3% білка. Продукт саме з таким вмістом білка, не менше, і потрібно вибирати. Якісний кисломолочний продукт однорідної консистенції, повинен бути з білим або ледь кремовим відтінком. Сироватка,що може виділятись, супроводжуючись різким запахом, означає бродіння кефіру. Пити його можна, але і можна залишити для випічки.

Так який же кефір слід купувати?

Узагальнивши все вищесказане, заслуговують уваги та дотримання такі рекомендації рекомендації:

при покупці потрібно подивитися дату випуску; вибирати слід продукт, що містить 3% білка, не менше;

до придбання рекомендується продукція, з вмістом на грам кисломолочних бактерій не менше 107 КУО, і дріжджовими грибками не менше 104 КУО;

купувати можна кефір тільки молочно-білого кольору, з однорідною консистенцією;

варто пам’ятати, що 1% кефір по корисності не поступається звичайному продукту.

Слід знати! Кефір має протипоказання.

Не рекомендується він до вживання особам:

які страждають підвищеною кислотністю вироблення шлункового соку або панкреатитом;

хворими на виразкові хвороби шлунка, що поширюється на дванадцятипалу кишку, хворим діареєю, метеоризмом (скупченням газів в організмі).

Джеирело: Все про здоровий спосіб життя