Щонайменше півроку поручні через міст біля озера Басів Кут стояли в аварійному стані, аж поки і зовсім не завалились. У міста на їхній ремонт і за таких обставин не знайшлося грошей, хоча на цьому наполягали і громадські активісти, і балансоутримувачі мосту. Врешті, кілька днів тому останні взялися за його ремонт власними ресурсами.

З одного боку дорога - з іншої прірва в Устю. Кілька місяців тому поручні через міст на Басовому Куті обвалилися, від чого тут склалася аварійна ситуація. Хоча ще півроку тому активісти забили на сполох - поручні в аварійному стані, їх не можливо було навіть пофарбувати у жовто-блакитні кольори, яким тоді забарвлювали усі мости Рівного.

Всі клопоти з ремонту поручнів на мосту міська влада, як і годиться, переклала на плечі балансоутримувача - міське шляхо-експлуатаційне управління. Але грошей для цього не передбачила. Тим часом поручні геть згнили, аж поки в один день зовсім не завалились. Чекати нещастя на мосту не стали, зазначає начальник міськШЕУ Віктор Климук. Відтак, взялися ремонтувати міст самотужки.

Цей міст загалом чекає капітального ремонту, але лишати одну з його сторін без поручнів - вкрай необачно, зазначають в міськШЕУ. Адже у випадку біди саме це управління відповідатиме за наслідки нещасть на цьому об'єкті. Тому для встановлення нової огорожі через міст залучили і підйомний кран, і зварювальників. Загалом, підраховують, цей ремонт обійдеться приблизно в 45 тисяч гривень. Їх поки міськШЕу з міської казни не отримало.

Поки ж нові поручні виконують свою основну функцію. Їх підготують для фарбування, щоб конструкції не псувались від впливу опадів та часу.

Можливо, кажуть ремонтники, згодом активісти виявлять бажання знову розфарбувати поручні на мосту в жовто-блакитні кольори.