Депутати хочуть по-новому фінансувати медичні заклади області.

Відтак просять голову облради Михайла Кириллова зобов'язати медичні заклади надати інформацію про розрахунково підтверджену собівартість послуг, які вони надають. Це стане основою для розрахунку обсягів необхідного фінансування установ на наступний рік. Причиною такого кроку є скрутна економічна ситуація в країні.

Про це стало відомо під час робочої наради за участю членів профільних постійних комісій. На ній обранці напрацювали рекомендації щодо визначення собівартості медичних послуг, які надають обласні комунальні заклади галузі «Охорона здоров'я».

- В умовах невизначеності фінансування галузі «Охорона здоров'я» у наступному, 2015 році, постало питання обрахунку ефективності використання коштів обласного бюджету в цю галузь. Тому першочергово необхідно вирахувати реальну собівартість медичних послуг у всіх медичних комунальних закладах області. Ми розпочнемо цю роботу з обласних комунальних закладів, - розповів заступник голови облради Степан Павлюк.

Участь у нараді взяли члени постійних комісій з питань бюджету, фінансів та податків, з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства, з економічних питань та комунальної власності.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради