У Квасилові через вибух газу у квартирі на 4-му поверсі постраждало три людини. Вогонь через вибух перекинувся й на інші помешкання. Через пошкодження будівельних конструкцій врятувати людей виявилось майже неможливо. За таким сценарієм вже вкотре відточували свої вміння рятувальники. Більше, далі у сюжеті.

Селище міського типу Квасилів рятувальники для навчань обрали не випадково, адже в населеному пункті проживає майже вісім тисяч мешканців. Також тут знаходиться залізнична станція «Рівне -Здолбунів», де щогодини в різних напрямках України курсують пасажирські та вантажні потяги, розташовується чимало технологічних підприємств та знаходиться щільна забудова приватного житлового сектору.

За планом до місця події прибуло три пожежно-рятувальних відділення рятувальників, мобільна оперативна група обласного управління ДСНС та служби взаємодії району. Працівниками міліції перекрили автомобільний рух та забезпечили безперешкодний проїзд спецавтомобілів до місця надзвичайної пригоди. Вогнеборці швидко ліквідували загорання та врятували людей. Потерпілим відразу надали першу невідкладну допомогу та передали медикам.

Всього у навчаннях взяло участь більше 70 рятувальників ДСНС та працівників екстрених служб району. Також допомагали вогнеборцям працювати більше 10 одиниць пожежно-рятувальної, спеціальної, інженерної та допоміжної техніки.