На календарі - два останніх дні останнього місяця осені. Надворі ж - цілком зимова погода. Тому виходячи на вулицю обов'язково слід тепло одягатися.

У соціальній мережі у групі "Типове Рівне " рівняни самі діляться порадами: чому саме варто носити шапку у зимку?

По-перше, це хвороба вух.

Вуха не переносять перепади температур. І тоді підвищується ймовірність захворювання - отиту. Не варто забувати, що біля вух знаходяться і інші органи - слухові проходи, мигдалини, слизові носа. Запалення слухових проходів, мигдалин та слизової оболонки призводять до гаймориту, фронтиту або ангіни.

По-друге, це ослаблення імунної системи.

Після перенесення застуди чи грипу переохолодження голови призведе до ослаблення імунітету і підвищення ризику знову захворіти. Так можна дістати гострі та хронічні захворювання.

По-третє, невралгія лицьового нерва.

Переохолодження провокує звуження судин, що призводить до невралгії лицьового нерва. Хворий відчуває сильний біль, який легко може "перекосити" обличчя.

По-четверте, випадання волосся.

Порушений кровообіг, що викликається переохолодженням провокує не тільки тьмяність і ламкість, але і його випадання.

По-п'яте, це менінгіт.

У реальності не можна підхопити менінгіт, просто перебуваючи на холоді. Але ослаблений імунітет і переохолодження сприяє його легкому розвитку. Менінгіт - це запалення мозкової оболонки. Затримка з лікування менінгіту може спровокувати глухоту, епілепсію.

Джерело: Типове Рівне