Зима – це пора холодних вітрів і білого снігу. Хочеться пограти в сніжки, погуляти по зимовому місту, але холод не дає розслабитися. Виникає питання: як зігріватися взимку? Отож, декілька корисних порад рівнянам, як зігрітися у холодну пору року.

1. Притуляйтеся частіше до коханого. Вчені довели, що навіть коли ми просто дивимося на фото коханого і дорогої людини ми відчуваємо прилив тепла. Ми теплокровні і виробляємо тепло, тому обнімаєтеся і грійте один одного.

2. Виявляється, стрес діє на наш організм точно так само, як мороз. При стресі кров приливає в наш мозок, щоб прийняти правильне рішення. Коли холод і стрес зустрічаються разом, ймовірність замерзнути зростає. Навчіться розслаблятися, глибокий вдих і видих.

3. Не виходьте на вулицю голодними. Їжа – це енергія і більша її частина йде на обігрів нашого тіла. До речі в холодну пору можна з’їдати на 400 калорій більше. Зігрітися взимку вам допоможуть: горіхи, м’ясо, овочі, сир, банани, курага і спеції (кориця, імбир, тмин, часник).

4. Гарячі напої взимку люблять усі. Кава взимку вас не зігріє, а ось трав’яний чай дуже доже додасть тепла. Пийте гарячий шоколад – по-справжньому зимовий напій. І ще один рецепт на замітку: в яблучний сік додайте кориці і підігрійте його.

5. Робіть масаж рук і ніг, адже саме вони замерзають в першу чергу. Влаштовуйте собі взимку сеанси ароматерапії: в будь-який крем для ніг додавайте кілька крапель ефірного масла (імбир або шавлія).

6. На питання: як зігріватися взимку? Більш точно відповідають актори, яким доводитися в зимовий час зніматися в кіно. Вони наклеюють на плечі гірчичний пластир. Кров швидко приливає до шкіри і дарує відчуття тепла. Так що, вирушаючи грати в сніжки, наліпити гірчичний пластир.

Ось такі прості та корисні поради про те, як зігріватися взимку. Зима – чудовий час і зовсім не потрібно боятися холоду. Частіше гуляйте на свіжому повітрі і загартовуйте свій організм.

Джерело: "ВОНА"