І роблять це через трохи більше ніж сімсот гривень боргу, який насправді і боргом назвати неможливо.

З 2005 року Надія Панчук, мешканка будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 54 сплачувала за вивіз сміття, за прибирання прибудинкової території , за освітлення під'їзду і за аварійну службу. За інші послуги в квитанції жінка не сплачувала, адже вони не надавались. З 2008 року до пані Надії почали навідуватись працівники жеку та вимагати заплатити. Жінка порадила їм подавати позов до суду. Так і сталось. Після розмови з суддею та пояснення своїх дій представнику Феміди жінка відправилась додому, щоб через тиждень прийти на саме засідання.

З 2010 року жінка отримує субсидії та справно сплачує за житлово-комунальні послуги. Втім, як виявилось, це не показник для працівників жеку. Адже з 2012 року, коли в житлово-комунальному підприємстві змінився юрист, жінці знову почали надсилати листи з нагадуванням про борг. А потім ще приходити додому нагадувати. Спроби все вияснити в житлово-комунальному підприємстві з ухвалою суду не принесли результатів. Відповіді чому пенсіонерку тероризують, хоча самі й відізвали позов, не дають. Останнім часом розпочали ще й лякати пані Надію.

Такі дії є незаконними, - говорить юрист "Громадського контролю", Юлія Кутузова. І у житлово-комунальному підприємстві про це знають. До того ж дивлячись на стан під'їзду видно, що не усі послуги надаються належним чином.

Крім того, жінці відмовляли надати довідку про склад сім'ї, мовляв через те, що у неї є борг. Хоча це ще одне незаконне діяння працівників житлово-комунального підприємства.