Фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» переглянули минулого тижня затримані та ув'язнені особи, а також працівники чотирьох пенітенціарних установ Рівненської області в рамках 11-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Так, 20 листопада представники РОГО «Комітет виборців України», що є регіональним партнером фестивалю на Рівне нщині , відвідали з показами Рівне нський слідчий ізолятор і Дубенську виховну колонію. А 21 листопада фільм побачили ув'язнені Городищенської та Катеринівської виправних колоній.

Після кожного з показів засуджені дискутували з головою правління Рівне нського КВУ Олексієм Горецьким та регіональним координатором із зв'язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Вячеславом Свірцем про порушення прав людини, відображені у фільмі, і загалом висловлювали своє ставлення до доленосних подій у нашій державі, що відбулися впродовж останнього року.

Як виявилося, затримані та ув'язнені пенітенціарних установ досить добре поінформовані про ці події, регулярно стежать за ними і переживають за долю країни. А деякі в'язні Городищенської виправної колонії навіть висловили готовність захищати державу від агресора та воювати в зоні АТО. Якби їм лише дали таку можливість.