Він спалахнув близько 13-ї години. Рятувальники не відразу дістались місця пожежі. Польова дорога виявилась слизькою, а схили - крутими, тож коли пожежники нарешті приїхали, трактор палав наче смолоскип.

Спершу рятувальники з допомогою водяних стволів охолодили паливні баки із соляркою, які могли щомиті вибухнути. Впоравшись із цим, еменесники повністю загасили пожежу.

У цей час трактористу, 43-річному Олександру, стало зле. Він скаржився на болі в серці і прийти в себе зміг лише після допомоги пожежників, які дали йому заспокійливе. Чоловік розповів, що вони з напарником орали колгоспне поле, як раптово почули скрегіт металу і тієї ж миті з двигуна вирвався стовп вогню.

Вогнегасником загасити палаюче моторне масло не вдалося. Напарник побіг за декілька кілометрів за допомогою в село і вже звідти викликав вогнеборців. Олександр міг зробити це раніше, та, маючи мобільний телефон, від хвилювання забув номер пожежно-рятувальної служби. Час був згаяний, і зараз ви бачите те, що залишилося від трактора К-700А 1996 року випуску.