Завтра, 11 листопада, о 12-й годині, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкривається виставка творчих робіт художника-аматора Михайла Опанасовича Федюри.

На виставці представлено 87 робіт автора, на яких він малював свою малу батьківщину, місцеві краєвиди, неперевершену красу природи.

Про автора:

Народився 9 листопада 1928 року в с. Користь Корецького району Рівне нської області. Основна професія – будівельник. Працював бригадиром на будівництвах Рівного.

Малювати почав у шкільні роки, з переїздом до Рівного займався у художній студії при Рівне нській Спілці художників.

Михайло Федюра – автор сотень картин, серед яких основне місце посідають пейзажі рідного краю. З великою майстерністю і любов'ю виконані ним ікони, розписані іконостаси для багатьох православних храмів Рівне нщини.

Впродовж багатьох років творчої діяльності самодіяльний художник був учасником численних обласних і республіканських виставок, де був відзначений дипломами і грамотами.

Вже понад 6 років М. Федюра не полишає свою квартиру через тяжкі недуги та інвалідність. Але, попри всі фізичні проблеми, він переймається усім, що відбувається в Україні, ділиться своїми спогадами і захоплююче розповідає про кожну із своїх картин, пригадуючи той радісний і щасливий момент творчості, який дарував йому крила і нові сили.

Творчість Михайла Опанасовича Федюри є історією нашого міста й українського мистецтва в цілому.