Ця бригада має виїжджати до людей, які потребують такого виду допомоги та доставляти їх у відділення паліативної медицини, що діє при Дубенському медичному коледжі. Таку пропозицію обговорили та рекомендують практично реалізувати заступник голови облради Степан Павлюк та голова Правління Всеукраїнської громадської організації "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги" Василь Князевич.

У м.Дубно відбулась конференція, присвячена розвитку хоспісної та паліативної допомоги в області.

Організатор конференції - Дубенський медичний коледж у складі якого діє єдине в області відділення паліативної медицини. У роботі конференції взяли участь голова Правління Всеукраїнської громадської організації "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги" Василь Князевич, заступник голови облради Степан Павлюк, директор коледжу Надія Венгрин, міський голова м.Дубно Василь Антонюк, представники громадських організацій, викладачі, студенти коледжу.

Учасники конференції обговорили проблеми фінансування, матеріального забезпечення закладів хоспісної та паліативної медицини та участі у цьому волонтерських організацій, професійної підготовки кадрів для роботи в галузі паліативної та хоспісної допомоги; медсестринства в паліативні і хоспісній медицині; актуальних питань і організації служби паліативної допомоги вдома; організації роботи з родичами та близькими паліативних хворих; особливостей надання медичної допомоги пацієнтам похилого віку.

Значну увагу питанням співфінансування таких закладів, участі волонтерських організацій, окремих громадян, священнослужителів у наданні допомоги невиліковним хворим приділив у своєму виступі Василь Князевич.

- Завдання паліативної (хоспісної) допомоги – полегшити страждання людям, які хворі на тяжкі невиліковні недуги. Ми усвідомлюємо складність вирішення цього питання для великої кількості людей. Наразі відділення паліативної медицини Дубенського коледжу не виконує всі функції паліативно-хоспісного відділення, а є в більшій мірі лікувальним. А лікувальних закладів в області достатньо - 945. У цьому контексті ми зробимо все від нас залежне, щоб відділення функціонувало за профілем та надавало виключно спеціалізовану паліативно-хоспісну допомогу. Такої допомоги потребують немічні люди по всій території області. Тому наше завдання - створити повнофункціональні відділення паліативно-хоспісної допомоги в Рівному та Сарнах на базі соціальних закладів, - наголосив Степан Павлюк.

У ході конференції Степан Павлюк та Василь Князевич зійшлись на думці створити в усіх областях спеціалізовані виїзні бригади паліативної допомоги, які будуть виїжджати до хворих та доставляти їх у відділення хоспісно-паліативної допомоги.