Каналізація заливає Устю. У річку відходи потрапляють неподалік залізничного вокзалу Рівного. Обурені рибалки та мешканці навколишніх будинків вимагають перевірку з прокуратури. А чиновники знизують плечима: про проблему знають, але грошей на її ліквідацію не мають. Звідки течуть відходи — з'ясовував Ігор Шумик.

З цієї труби відходи потрапляють прямісінько в Устю. Таке відбувається постійно, кажуть рибалки. Утім, найбільше нечистот стікає в річку за дощової погоди.

Мешканці також обурені. Кажуть, у річці чи не вся таблиця Менделєєва. Кілька днів тому кількість викидів різко збільшилася. Тому й хочуть, аби прокуратура розібралася та покарала винних.

Чиновники ж розводять руками, бо на центр Рівного одна фекально-стічна каналізація, тому за великої кількості опадів не може перекачувати відходи. І фекалії разом зі стоками опиняються в Усті. Аби відходи не потрапляли в річку, потрібно побудувати роздільні каналізації. Щоправда, кажуть чиновники, коштує таке задоволення мільйони гривень, яких у міської влади немає.