Відвідувачі міжнародної виставки передових технологій CEATEC 2014 могли помітити стенд з найцікавішими проектами від учасників конкурсу Mashup Awards, в якому беруть участь молоді японські інженери і розробники. Серед представлених експонатів особливу увагу заслуговує оригінальний пристрій Tempescope, який здатний моделювати погодні умови з урахуванням складеного синоптиками прогнозу.



pic

Для отримання актуальної інформації про погоду автори проекту використовували дротове підключення до комп'ютера. Втім, на виставці був показаний всього лише прототип Tempescope, тоді як фінальна версія продукту буде підтримувати синхронізацію зі смартфоном. У нижній частині гаджета знаходиться невеликий резервуар з водою, ультразвуковий генератор туману і компактний вентилятор, який виштовхує вологе повітря в основний відсік. Якщо за прогнозом очікується дощ, частина рідини по спеціальній трубці піднімається вгору, а потім - падає вниз у вигляді крапель.

В грозу світлодіоди імітують розряди блискавки, динаміки в свою чергу відтворюють звуки удару грому. Густий туман всередині Tempescope повідомляє про хмарну погоду. А у сонячний день активується підсвічування оранжевого кольору.

Поки розробникам Tempescope не вдалося відтворити снігопад, але, можливо, дану проблему вирішать підбором вдалої комбінації вологості повітря і кольору LED-підсвічування.

На початку 2015 року команда запустить кампанію по збору коштів на випуск новинки.