Поліщукам - роботу! Таке гасло має взяти на озброєння майбутній президент України. У цьому певні рівненські чиновники і політологи. Кажуть, прихилити серця поліщуків майбутній глава держави зможе, розвинувши льонарство і спростивши систему ліцензування на видобуток бурштину. Напутнє слово для прийдешнього Гаранта слухала Анна Яцук.

На Рівне нщині такі ж проблеми, як і в інших регіонах України. Так вважає перший заступник голови обласної ради Валентин Королюк. За його словами, серед наболілого - відсутність достатнього фінансування. Тому переконує: потрібно прийняти адміністративно-територіальну реформу та новий Бюджетний кодекс, після цього більшість податків залишатиметься на місцях. Також актуальними на Рівне нщині є будівництво спортивних об'єктів, спрощення системи ліцензування щодо видобутку бурштину та розвиток сільського господарства, зокрема льонарства. Останнє колись було чи не головною роботою у селян північніх районів обасті. Натомість нині льонарством майже ніхто не займається. Також чиновники вважають, що промисловістю Рівне нщини має цікавитися не лише обласне керівництво, а й президент, уряд та парламент. Нині, на жаль, все навпаки, каже Валентин Королюк. Як приклад — рівненський аеропорт.

Підтримує першого заступника голови обласної ради і місцевий політолог Андрій Матвійчук. Він вважає: подолати всі проблеми у державі давно мав би діючий президент.

Діючу систему влади потрібно змінювати, переконують чиновники і додають, не останню роль у цьому можуть відіграти громадяни України. 17 січня наступного року голос кожного виборця може стати вирішальним.