28 вересня у Рівненському облмуздрамтеатрі вдруге влаштували показ вистави на користь армії. Цього разу вибір впав на абсурдну трагедію за твором А. Камю «Калігула».

Вистава, переможець численних міжнародних та всеукраїнських театральних фестивалів, не нова у репертуарі театру, проте надзвичайно актуальна у наш час. Адже досі при владі трапляються тирани, для яких справи державної скарбниці важливіші від людського життя.

У підсумку шляхом продажу квитків на «Калігулу» було зібрано 19 250 гривень. Вісімсот п'ять гривень кинули глядачі, у скриньку. Отож, загалом, дякуючи небайдужості рівнян, у театрі зібрали 20 055 гривень. Усі кошти будуть витрачені на потреби рівненських військових, які перебувають у зоні АТО. Що саме буде придбано, театр обов’язково відзвітується перед рівнянами. Особливо приємними і високоповажними гостями на виставі були чотирнадцять бійців з зони АТО, які зараз перебувають на лікуванні у госпіталі Рівного. Їх присутність глядачі привітали гучними оплесками.

Перша акція на підтримку армії у Рівне нському облмуздрамтеатрі відбулась 14 липня. Тоді зіграли виставу "Та не однаково мені...", яку створили до 200-річчя Тараса Шевченка за творами Великого Кобзаря. Вдалось зібрати близько 17 000 грн. Окрім того десять тисяч власних коштів віддали працівники театру. На усі кошти колектив театру придбав спорядження для рівненського батальйону «Горинь».

Під час обох акцій глядачі написали листи солдатам. У них залишали слова підтримки, дякували за захист, відвагу, мужність, обіцяли молитву і просили повертатися живими. Писали матері, бабусі, чоловіки, подружжя, професійні та творчі колективи і... діти. Серед послань були і зізнання в любові від закоханих українок.

Колектив театру дякує усім, хто долучився до акції. Особлива подяка рівненським ЗМІ, які підтримали захід інформаційно!