Компанія Apple, нарешті, відреагувала на повідомлення, що з'явилися в інтернеті, про виявлений дефект смартфонів ((http://rivne1.tv/news/38720)(iPhone 6 Plus)).

Як відомо, майже відразу після початку продажів почали надходити скарги на деформування корпусу смартфона iPhone 6 Plus при слабкому натиску. Користувачі стверджували, що корпус iPhone 6 Plus може зігнутися, якщо смартфон, наприклад, покласти в кишеню брюк. На підтвердження своїх слів користувачі розмістили відео на YouTube.

На думку Apple скандал виник на порожньому місці. У заяві компанії зазначено, що на даний момент надійшло всього 9 скарг на дефект корпусу iPhone 6 Plus. Apple повідомила репортерові телеканалу CNBC, що при нормальному використанні такі випадки, як згинання корпусу iPhone 6 Plus, зустрічаються вкрай рідко, так як для виготовлення пристроїв вибираються високоякісні матеріали з урахуванням міцності і довговічності у використанні. Крім того, компанія проводить ретельне тестування на всіх етапах розробки нових моделей.

«Наші iPhone спроектовані і виготовлені таким чином, щоб одночасно виділятися і красивим дизайном, і міцністю. iPhone 6 і iPhone 6 Plus оснащуються цільним корпусом, створеним з граничною точністю із спеціального сорту анодованого алюмінію серії 6000, який загартовується для додаткової міцності. Вони також оснащуються вставками з нержавіючої сталі і титану для міцності конструкції в умовах підвищених навантажень і самим міцним склом, яке тільки існує у виробництві смартфонів. Ми дуже ретельно відбирали ці високоякісні матеріали і зупинилися на даній конструкції виходячи з її міцності і довговічності. Ми також проводимо гранично суворе тестування протягом усіх етапів розробки, включаючи 3-точковий вигин, циклічну навантаження на точку, вплив крутінням і різні сценарії користувача, включаючи сидіння на пристрої. iPhone 6 і iPhone 6 Plus відповідають всім нашим найвищим стандартам якості при повсякденному використанні в реальному житті і навіть перевершують їх.

При звичайному використанні iPhone вигин пристрою - це вкрай рідкісний випадок, і за перші шість днів наших продажів в цілому з Apple зв'язалися дев'ять користувачів, які скаржились на вигин в iPhone 6 Plus.», - повідомляє Apple

Джерело: Apple