11 вересня на позачерговій сесії обласної ради обговорили питання «Про сприяння ремонту техніки, яка знаходиться на території Оржівської військової частини». Відповідну пропозицію вніс депутат Юрій Супрунюк. Він зазначив, що на території військової частини знаходиться чимало техніки, яку відремонтувавши можна використовувати у бою. Прийнято рішення:

– звернутися до Прем’єр-міністра України, керівників західних областей, щоб вони відвідали військову частину і самі оцінили її можливості;

– через систему центрів зайнятості в терміновому порядку знайти близько 200 робітників – токаря, електротехніка, фрезувальника, зварювальника та інших, які б змогли відремонтувати бронетехніку;

– звернутися до керівників приватних підприємств працевлаштувати вищезазначених працівників;

– доручити Рівне нській облдержадміністрації та зобов’язати військові комісаріати в області провести ревізію військових спеціалістів з метою термінового їх спрямування на здійснення робіт на вказаній військовій техніці з метою формування боєздатних груп;

– доручити Рівне нській облдержадміністрації оперативно проаналізувати обласний бюджет на 2014 рік з метою перерозподілу та передбачення коштів на ремонт військової техніки в сумі не менше 10 мільйонів гривень та подати пропозиції на розгляд чергової сесії обласної ради 26 вересня.

Також депутатом Іваном Ткачуком було внесено пропозицію звернутись до Прем’єр-міністра України з пропозицією спрямувати частину техніки, яка виготовлена на продаж, для оборони країни.

Депутат обласної ради Валентин Крока запропонував звернутися до Президента України як Головнокомандувача Збройних Сил України щодо ініціювання внесення змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель», які б дозволили спростити та пришвидшити терміни проведення відповідних тендерних процедур на період проведення військових дій.

Тим часом голова Рівне нської обласної ради Михайло Кириллов анонсував створення робочої групи, діяльність якої буде направлена на відновлення озброєння та військової техніки для потреб сил, задіяних в АТО.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.