У складі двох ОВК Рівненщини відбулися заміни членів комісії. Своїх представників у виборчих комісії замінили чотири політичні сили. Відповідну постанову сайт Центральної виборчої комісії опублікував 10 вересня 2014 року, повідомляє ГМ "ОПОРА".

Так, у виборчому окрузі №156 (центр у м. Сарни) було замінено 3 членів окружної комісії. Зокрема, політична партія «Наша Україна» зробила заміну заступника голоси комісії. Тепер замість Олександра Бігуна у складі комісії працюватиме Мельник Вікторія, яка на останніх позачергових президентських виборах 2014 року працювала членом ОВК від кандидата в президенти Олександра Клименка (УНП).

Партія Зелених України замість Юрія Брика делегувала до складу окружної комісії Анатолія Босюка, який на останні позачергових президентських виборах очолював ОВК №158 (центр у м. Сарни). Тоді пан Анатолій був представником кандидата в президенти Юрія Бойка (колишній член Партії регіонів). Політична партія Наталії Королевської «Україна-Вперед!» замість Галини Набухотної делегувала до складу окружної комісії Романа Голоднюка.

У виборчому окрузі №155 (цент у м. Дубровиця) відбулася одна заміна. Партії Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна» замінила секретаря комісії Олександра Конончука на Антоніну Криворучко.

На думку Громадянської мережі ОПОРА заміни у складі ОВК на ранньому етапі їх роботи можуть свідчить про технічний характер процесу комплектації комісій окремими політичними силами.

Без керівного складу все ще залишається окружна виборча комісія 154-го округу (центр у м. Дубно). Нагадаємо, що своє перше установче засідання окружна комісія провела без голови та заступника. З головою комісії пані Ковальчук Людмила Аркадіївна, поданої від Політичної партії «Правий Сектор» не владо ся в’язатися. Заступник голови комісії Парфенюк Олена Михайлівна, що представляє політичну партію «Україна майбутнього» по телефону повідомила, що відмовляється виконувати повноваження заступника голови. Подань про внесення замін до складу цієї комісії не надходило.