На відкриту російські агресію рівненські волонтери «Допомога армії – Рівне» відповідають ще стараннішою працею та підтримкою армії.

"За останній час у нас зібралось чимало новин. Однак ці невеликі успіх тануть на фоні величезних потреба для забезпечення захисників Вітчизни, - написав координатор "Допомога армії - Рівне " Юрій Дюг. - Так на минулому тижні ми на зібрані від рівнян кошти купили та переобладнали автомобіль Volkswagen Т4 для батальйону «Горинь». Він уже успішно доправлений бійцям в зону АТО. Тим часом ми придбали ще один Volkswagen Т4 та почали його переобладнання. Варто зауважити, купівля та переобладння обходиться в суттєві кошти. Але знаходяться небайдужі підприємці, які нам у всьому допомагають. Адже ці автівки мають замінити старенькі УАЗи та доставляти бійців в потрібні точки або ж вивозити поранених. Також готуємося приступити до відновлення БТР. А для цього треба немалі зусилля та кошти.

Працюють добровольці і над розвитком безпілотної авіації для військових. Придбаний безпілотник з Європи відправиться на доопрацювання в столицю а потім на фронт. Крім того триває розробка рівненським авіаторами розвідувального гексокоптера та безпілотника дальної дії. Також замовили партію окулярів, велику партію рацій, партію форми ще один тепловізор та автомобіль для батальйону «Горинь». Крім того розпочата робота з конструювання у Рівному власних моделей військових безпілотників.

«Допомога армії – Рівне » освоює і медичний напрямок. Для мобілізованих солдатів проводяться тренінги з надання першої медичної допомоги в бою. Ми закупили пробну партію медичних турнікетів, термоковдр. Також готуємося придбати 100 пакетів українського кровоспинного препарату «Гемма». Також волонтери придбали три тепловізори, а ще один невдовзі прибуде в Рівне . В загалом настав час готуватися до воєнної зими і закупляти теплі речі." *(Хочете допомогти солдатам? Гривня: Карта Приватбанк 4149 6258 0447 6834 Дюг Юрій Олександрович Долари: beneficiary: diuh yurii account: 6762462680551501 bank of beneficiary: PRIVATBANK swift code: PBANUA2X intermediary bank: JP MORGAN CHASE BANK swift code: CHASUS33 correspondent account: 0011000080 IBAN: UA873052990006762462680551501 Євро: beneficiary: diuh yurii account: 6762462680551774 bank of beneficiary: PRIVATBANK swift code: PBANUA2X intermediary bank: Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany swift code: COBADEFF correspondent account: 400886700401 iban: UA883052990006762462680551774 Довідка: Група волонтерів «Допомога армії – Рівне » підтримує військових вже майже чотири місяці. Громадське об’єднання розпочиналось п’ять ініціативних людей, а зараз налічує вже майже дві сотні волонтерів. Кожен допомагає в межах можливостей. Долучаються до ініціативи і люди з районів області, привозять зібрану селянами допомогу. Волонтери «Допомога армії – Рівне » разом з представникам Рівне нської обласної ради, Рівне нської обласної державної адміністрації, Рівне нської міської ради утворили обласний координаційний штаб з надання допомоги армії.

У області працює міжрайонний склад допомоги на вулиці Грушевського, 2-А. Крім того постійно працює центральний склад групи волонтерів на вулиці Князя Володимира, 108. У трьох різних секціях складських приміщень зберігається бутильована вода, амуніція, форма, адресні посилки військовим, фасований у окремі коробки провіант. На ці склади зводять провіант волонтери «Допомога армії – Рівне », «Самооборони Рівного», «Жіночої сотні», «Флешмоб Рівне », Торгово-промислової палати Рівне нщини. Долучаються до роботи і волонтери з-за кордону: з Ізраїля, Іспанії, Італії, Німеччини, Франції, США та Норвегії.

«Допомога армії – Рівне » відправляє імені та групові вантажі до БТО «Горинь», 51 ОМБР, 55 ОБрЗ, 24 ОМБР, 72 ОМБР, 80 ОАМБР, 95 ОАМБР, батальйонів «Донбас» і «Азов», «Айдар». Кожна з коробок вантажу виписана і призначена конкретному бійцю даних підрозділів. А всі доставки вантажів для солдатів ретельно контролюється волонтерами.

З початку роботи зібрали і відправили в зону АТО для військових більше 300 тонн провізії. Також зібрали майже 400 тисяч гривень на придбання форми та технічних засобів для військових. Зокрема, волонтери закупили більше 200 комплектів форми для солдатів, маскхалати, тактичні рукавички, окуляри, бронежилети.

pic