Педофіл проведе за ґратами решту життя. Рівненський апеляційний суд засудив до довічного ув’язнення 33-річного Олександра Войцовича, який на початку цього року вбив 7-річну ученицю 2-ї рівненської школи та сексуально познущався ще над кількома дівчатками та хлопчиками. Адреси та телефони дітей він знаходив, викрадаючи в рівненських школах класні журнали.

Дітям збоченець представлявся лікарем, казав, що йому треба їх оглянути. І часто вони погоджувались. Щоправда, після цього потребували вже психологічної допомоги.

Сам Олександр Войцович після затримання пояснив: слабкість до дітей почав відчувати ще у 14 років. Тоді ж його поставили на психіатричний облік.

У 1994-му році Олександр Войцович отримав перший термін за розбещення неповнолітніх. Втім, його це не змінило. Після низки розбещень дітей наприкінці минулого і початку цього року 26 січня педофіл побачив на вулиці семирічну ученицю другої рівненської школи. Прослідкувавши за нею і потрапивши в її квартиру, він роздягнув дівчинку, здійснив розпусні дії, після чого повісив на міжкімнатних дверях.

А вже наступного дня збоченця затримали. Це зробили випускники 11-ї рівненської школи, поблизу якої він шукав чергову жертву. Свою вину Олександр Войцович визнав повністю, та від довічного ув’язнення це його не врятувало.

Під час останнього слова Олександр Войцович попросив вибачення у батьків вбитої ним дівчинки. Оскаржити вирок апеляційного суду він може у Верховному Суді України.