На Рівненщині чоловік вбив свою собаку, відрізав голову і хотів з’їсти. Нетверезий власник пса пояснив, що тварина йому набридла і він вирішив її позбутися – приготувавши шашлик.

Господарю ротвейлера 53 роки. Він проживає у Здолбунові з матір’ю та тіткою. Того дня добряче напився і почав знущатися над псом. Сусіди почули жахливе собаче скиглення.

Зупинити знущання над собакою жінка не ризикнула. Побоялась неадекватного сусіда. Тому викликала міліцію.

Подію внесли до ЄРДР і змусили власника поховати собаку. Втім чоловік не послухався. Як тільки правоохоронці поїхали став членувати ротвейлера. На допомогу покликав товариша. Тварині відрізали голову та зняли шкіру. Сусіди кажуть, чоловік мав на меті з’їсти свого чотириногого друга.

Чоловік перебував у стані сильного алкогольного спяніння і тривалий час зловживав алкоголем і тому пояснити свою поведінку не зміг. (07 сек) Кореспондентам також не вдалося дізнатися у власника пса причину його жахливого вчинку. Адже на момент зйомки вдома його не було. Матір господаря пояснила, син вбив собаку бо той кусався.

Розчленованого пса правоохоронці вилучили. Зараз триває експертиза. Якщо буде встановлено, що власник справді знущався над собакою – він сяде на лаву підсудних.

Кримінальне провадження по ст. 299 якщо слідчі встановлять ознаки злочину буде оголошено про підозру і направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання як за злочин невеликої тяжкості. (12 сек) Щоправда за жорстоке поводження з твариною, горе – собачатнику загрожує штраф або максимум лише пів року арешту. Чоловік не затриманий.