Знайти товари російського виробництва на полицях торгових закладах Рівного тепер буде простіше. Депутати Рівнеради зобов'язали магазини та супермаркети міста маркувати цю продукцію. Наскільки дієвим буде це рішення та чи звертають увагу рівняни на країну-виробника продукції.

Купівля якісних товарів була у пріоритеті у рівнян завжди. Віднедавна, кажуть, пильніше приглядаються й до країни-виробника. Мовляв, це один з ключових факторів, за яким вибирають продукцію у супермаркетах.

Патріотичну позицію вже висловили деякі торговельні заклади. Тут продукцію, виготовлену у Російській Федерації, помітно здалеку. Адже поряд із цінниками розміщені паперові прапорці "недружелюбного" сусіда. Кажуть: мова не про рівень продажів, а про патріотизм та підтримку нашої країни.

Міські депутати теж не лишилися осторонь. На черговому засіданні прийняли рішення, яким зобов'язали магазини позначати товари російського виробництва. Аби люди бачили і робили свідомий вибір.

І хоч керівництво міста рішення про маркування сприймає скептично, все ж обіцяє: стежитиме за його виконанням. У першу чергу в цьому допоможуть громадські активісти. Рівняни ж самі для себе визначили, чому відмовилися від російських товарів.