Військомати доживають останні місяці. Вже до наступної весни в усіх комісаріатах планують створити спеціальні центри. Там юнаків заохочуватимуть до служби у війську. Контрактному. На Рівненщині вже створили такий центр - чи не перший в Україні. Згодом він має замінити нинішній комісаріат і повністю забезпечити українське військо кадрами. Дмитро Леонтіюк - знає більше.

Служити в армії за контрактом юнаки з Рівне нщини йдуть охоче, переконують військові начальники. Для них навіть в обласному центрі працює спеціальний центр, який має зробити військову романтику популярною серед місцевих хлопців. Такий приклад РІвненщини хочуть наслідувати по всій Україні. Тому інезабаром схожі структури запрацюють і в інших областях.

Військовий комісар області запевняє, весняна призивона кампанія пройшла на РІвненщині успішно. Виконувати конституційний обов’язок за повісткою пішли понад півтисячі юнаків. Майже чотири сотні - в армії за власною ініціативою, тож служитимуть за контрактом.

На осінь до армії призвуть майже тисяча призовників, розповів військовий комісар. Однак чи стане від останній перед переходом української армії на контракту служби обласній комісар поки не знає.