1000 грн. за інформацію про підпільну пилораму, 500 грн. за номер фури, яка його звідти вивозить.

Не секрет, що одним з головних багатств Рівне нщини є ліс. І для наведення порядку у лісокористуванні не треба перевиборів до Верховної Ради України і люстрації Конституційного та Верховного Суду.

Для цього достатньо доброї волі самих мешканців лісових районів області, обраних ними сільських, селищних, міських депутатів та голів, а також представників «нової» виконавчої влади та «нових» правоохоронних органів.

Ось наприклад, розвісить сільський голова по селу оголошення: «15 серпня о 18-00 год. у сільському клубі відбудеться розширене засідання сесії сільської ради з питання упорядкування діяльності пилорам на території сільради. Запрошуються: власники та працівники пилорам, дільничний інспектор міліції, представники податкової, прокуратури, ДАІ та всі бажаючі».

А на засіданні візьме, та й запропонує офіційно оформити всіх найманих працівників та виплачувати їм хоча б мінімальну зарплату. І про крадений ліс попередить, що вже не той час, щоб Україну грабувати. Їдьте, мовляв, по ДЛГ, купуйте та ріжте. А хто не хоче жити по українських законах, той сепаратист і на території сільради йому влаштують і майдан і АТО. Почухають дядьки голови та й подумають: «Хату недавно покрив метало черепицею, стіни - короїдом, паркан кований справив, сина хочу віддати на науку в Київ. А й досі крадений ліс ріжу та землякам плачу копійки за роботу. Тоді всі крали, а зараз ніби треба жити по новому. А то й справді АТО влаштують».

А губернатор збере у себе керівників деревообробних підприємств області, в тому числі і з іноземними інвестиціями, та й запропонує купувати деревину та тріску у місцевого виробника, значно дешевше, іноді без ПДВ (бо власники пилорам спрощенці). А ні – то пригрозить написати листа іноземним інвесторам, що ваші менеджери не хочуть купувати дешеву сировину у місцевого виробника, а купують її нібито із сусідніх і не зовсім сусідніх областей.

І теж скаже про українські закони і сепаратизм. Адже хто є сепаратист – той, хто не живе по українських законах і по законах здорового глузду (купуй ближче і дешевше), а придумує свої закони і каже, що його не чують.

І виставить винагороду за «сепаратиста» – 1000 грн. за інформацію про підпільну пилораму, де ліс ріжуть неоформлені працівники, 500 грн. за номер фури, яка його звідти вивозить.

А там і новина на сайті облдержадміністрації з’явиться. Про те, що на такій то пилорамі чи деревообробному підприємстві піднято український прапор. А значить крадений ліс там уже не ріжуть, всі офіційно оформлені і зарплату платять не менше мінімальної.

А ні – то через 20 років житимемо ліс будемо бачити тільки на Discovery.