Рівненщина забезпечила розрахунок об’ємів скорочення споживання природного газу на період опалювального сезону 2014/15 років на рівні 30 відсотків. Про це йшлося під час селекторної наради з регіонами під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорія Семчука.

За словами першого заступника голови ОДА Юрія Приварського, у цілому Рівне нщина планує заощадити 29 мільйонів 800 тисяч кубометрів газу. Це вдасться зробити за рахунок комплексного плану заходів – організаційних, технічних, тимчасово кризових та заходів по переведенню котлів на альтернативні види палива. Водночас, виконання низки заходів Плану у більшій мірі залежить від прийняття рішень у Києві та від керівництва органів місцевого самоврядування.

«Організувати економію 30 відсотків газу – дуже нелегке завдання. Але є доручення Уряду, є реальна ситуація, що склалася в країні. Тому ми маємо зробити усе, щоб вийти на цю цифру», - звернувся Григорій Семчук до представників регіонів. У цілому, за інформацією заступника Міністра, узагальнений план скорочення споживання природного газу по Україні становить на сьогоднішній день 28,6 відсотків або 2 391,1 мільйонів кубометрів газу.

Нагадаємо, 9 липня Уряд схвалив постанову, якою затверджено ліміти обсягів природного газу для споживачів у розрізі регіонів та помісячно до кінця опалювального сезону з урахуванням зменшення для ТКЕ на 30 відсотків починаючи з 1 серпня 2014 року.