Осінній призов виявився майже на сотню чисельнішим, ніж весняний. Поменшало контрактників, пояснюють військові, тож доводиться добирати строковиками. На службу молодих бійців випроводжала Анна Яцук.

Вчора вони були ще школярами та студентами, сьогодні вже солдати-строковики. Сімсот десять юнаків з Рівне нщини поповнили цієї осені Збройні сили України. Це на 20% більше, ніж весною. Більша частина з них служитиме у сухопутних військах, інші - у десантних та прикордонних.

В окремий мобільно-десантний полк, що у Львові, йде служити 10 юнаків з Рівне нщини. Відбирали їх перш за все за станом здоров'я. Зробити це було важко, кажуть військові. Адже з 10 призовників лише один придатний до служби.

До Збройних сил новоспечених солдатів приїхали проводжати батьки, рідні та друзі. Двадцятидворічного Ігора Трофімчука з Костопільського району супроводжувала дівчина та близькі товариші.

Батьки призовників свого хвилювання також не приховували.

Самі ж солдати переконували: армії не бояться, навпаки хочуть йти і дізнатися, що це таке.

Після настановчих слів командирів та благословення священиком, солдатів почали розподіляти по пунктах призначення. Додому вони повернуться вже через рік.