Ви досі не платите за воду? Тоді ми йдемо за вас! - попереджують у водоканалі і залишають боржників без каналізації. Втім, іноді від цього потерпають їхні добросовісні сусіди. Чим пахнуть комунальні борги - відчув Ігор Шумик.

Не платите за воду - тоді комунальники дістануться і до вас. У Рівному за несплату каналізацію перекрили у 150 квартирах. Ось ця господиня заборгувала за тепло і воду понад 30 тисяч гривень. Каналізацію відімкнули, натомість вона затоплює сусідів знизу. Чому такий величезний борг - не каже.

І платити не збирається, бо чекає нової квартири, яку їй хтось пообіцяв. Хто - жінка не каже. Без води господиня не хоче залишитися. Представникам водоканалу не дозволила її перекрити. Не допомогли і вмовляння.

А від злісних неплатників найбільше страждають сусіди. Сім’я поверхом нижче втомилася від постійних ремонтів. Люди кажуть: сусідські нечистоти завжди на їх стелі.

Як зробити, щоб не страждали сусіди неплатників, - чиновники ще не знають. Погрожують, що за великі борги забиратимуть майно. Понад 80 відсотків мешканців Рівного сплачує вчасно за воду та тепло. Втім, і вони можуть постраждати, якщо сусіди заборгують.