Це... магазини. Цими вихідними активісти перевіряли крамниці та кав’ярні Рівного, підсилаючи 15-річних купувати спиртне. І у 80-ти відсотках випадків підліткам не відмовили. Схвильовані міські чиновники одразу зібралися, обурювалися і сварилися на підприємців пальцем. І що з того? - поцікавився Ігор Шумик.

Придбати спиртне для неповнолітніх у Рівному - не проблема. На кожному кроці магазини, і хоча висять таблички з заборонами продажу алкоголю підліткам, діти без надзусиль купують усе, чого душа забажає.

Упродовж вихідних учасники акції "За тверезе та безхмарне дитинство" відвідали понад 30 торгівельних точок, і лише з восьми повернулися без спиртного та цигарок.

Стурбовані малолітнім алкоголізмом і чиновники. Міський голова Рівного привселюдно відчитав керівництво магазинів, що в центрі, а правоохоронцям порадив частіше перевіряти торгівельні заклади.

Правоохоронці й самі не у захваті від пиятики малолітніх. З продажем спиртного дітям воюють, як можуть. Утім, постійні перевірки власників магазинів не лякають.

Щоправда, підприємці своєї провини не визнають. Кажуть: таке трапляється рідко.

На Рівне нщині цього року зафіксовано 22 факти алкогольного отруєння дітей, понад 2 сотні неповнолітніх на обліку у спецзакладах.

Чиновники рекомендували міськвиконкому розглянути питання про заборону продажу алкоголю після 22-ї години.