Громада Рівненщини допомагає військовим лікарям "поставити солдат на ноги".

Рівне нські військові лікарі сьогодні на двох фронтах виконують завдання спільно з бойовими підрозділами. Медики в погонах там, на Донбасі рятують людські життя у складі лікарсько-сестринської бригади. А тут, у Рівному, розгорнуто другий фронт – реабілітація поранених військовослужбовців та їх повернення до нормального повноцінного життя.

Сьогодні, як кажуть самі військові медики, вони є і лікарями, і вихователями, і капеланами, і психологами. До них звертаються учасники антитерористичної операції не лише з тілесними хворобами, а й за порадою чи розрадою – війна для усіх стає неабияким випробуванням на психічну стійкість.

Отож, військова медицина потребує не меншої підтримки ніж бойові частини.

Волонтери допомагають спорядити лікарсько-сестринські бригади Рівне нського гарнізонного військового госпіталю для участі в АТО. Добродійники сприяють налагодженню лікування поранених тут, на місці.

- Спільно з небайдужими рівнянами ми відправляємо медикаменти, харчі, необхідні речі для нашого медперсоналу в АТО. Також, волонтери відвідують хворих у нас в відділеннях, - зазначив керівник відомчої лікувальної установи полковник медичної служби Олексій Кльонов. – Кожна їхня допомога – це інвестиція в реабілітацію і відновлення здоров’я наших героїв – учасників АТО. Серед найактивніших доброчинців є директор Рівне нського районного територіального центру соціального обслуговування Корейко В.А., директор департаменту соціального захисту населення Рівне нської ОДА Підкидач О.В., директор ТзОВ «Луцькфармація» Лобарчук А.В., із Здолбунівської районної ради Тимощук В.О., Рівне нська обласна організації «Радикальна партія Олега Ляшка», благодійний фонд Миколи Сороки, корпорація «Братерство без кордонів – Україна», ПП «Октеніфарм», ФОП «Ковальчук», ТОВ «НІКО», міжнародний благодійний фонд «Мир», ТОВ «БаДМ», Рівне нська обласна рада та облдержадміністрація, ПП Вихриснюк В.В., ТОВ «ВІСА» Сергій Шиляєв, а також благодійна організація «Фонд Руєвит».

Усі вони, як зазначив начальник Рівне нського гарнізонного військового госпіталю, допомогли закупити медикаменти, препарати, засоби гігієни, білизну, лікарняні ліжка тощо. Щось використовується вже, а дещо медики ставлять на облік та застосують у випадку збільшення кількості поранених пацієнтів.

- Це приємно, коли військова медицина турбує людей. І наші громадяни, які підтримують госпіталь, дійсно дбають про тих своїх співвітчизників, які захищають нашу державу, - додав полковник медичної служби Олексій Кльонов. – Дійсно можна сказати, що громада Рівне нщини допомагає військовим лікарям поставити, як то кажуть, солдат на ноги!