Про це йшлося на спеціальній нараді.

- Усі садочки, школи, лікарні та інші соціальні заклади повинні перейти на альтернативні види палива, у тому числі й на торф, - таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Тарас Пустовіт на нараді із представниками Міненерговугілля та ДК «Укрторф», повідомлє прес-служба РОДА.

Адже на території Рівне нщини близько 350 мільйонів тон покладів торфу, а це – 20 відсотків загальноукраїнських запасів. Найбільше запасів цього виду корисних копалин знаходиться у Рокитнівському, Дубровицькому, Зарічненському та Володимирецькому районах.

Водночас біопаливо у заклади постачатимуть місцеві виробники, серед яких чільне місце займає ДП «Рівне торф», що входить до складу державного концерну «Укрторф». Основним видом продукції, яку випускає підприємство – це торф’яні напівбрикети. Разом з тим, у минулому році на підприємстві запустили нову лінію із виробництва паливного торфу.

За словами представника Міненерговугілля Максима Немчинова, важливо консолідувати зусилля влади та місцевих виробників в забезпеченні Рівне нщини цим видом біопалива. В першу чергу місцева влада повинна допомогти знайти нові ринки збуту, а відтак і збільшити виробничий потенціал області.

- Торф може використовуватися як альтернатива дороговартісному імпортному паливу. Тому використання такого біопалива в умовах зменшення споживання газу особливо актуальне. Саме тому розвиток торфодобувної галузі повинен стати пріоритетним у паливній промисловості Рівне нщини, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Тарас Пустовіт.

Також Тарас Пустовіт дав доручення промоніторити потребу області у торфі, який буде використовуватися в першу чергу як паливо. І на основі цих показників створити регіональну програму розвитку торф’яної галузі.