Дві з половиною тисячі рівненських учнів досі ходять до школи. Щоправда, не вчитися, а відпочивати від науки. Пришкільні табори - місце для розвах переважно молодших школярів. Так діти відкривають найтриваліший у році сезон канікул. Освітяни ж переконані - табори у школах - створені насамперед для тих учнів, які не мають змоги поїхати з міста.

Так починається день у шкільному таборі Веснянка. Тут відпочивають і оздоровлюються діти різного віку: від першачків до пятикласників. Усі почуваються однаково добре. Адже керівники пропонують своїм вихованцям усе найкраще - сьогодні у школу завітав розважальний театр Диво.

Веселощі й розваги, екскурсії, та улюбленні заняття, школярі переконують у шкільному табірі значно краще, ніж просто вчитися.

Багато учнів відвідують шкільний табір вже не перший рік, тут вони цілий день під наглядом вчителів, і харчуються безкоштовно. А це значно полегшує життя батькам влітку. У таборі Веселка цьогоріч перебуває 175 учнів, і кожен знає тут його раді бачити. Освітяни розповідають, такі табори - традиційний відпочинок для міських школярів.

Пришкільні табори працюватимуть до 20 червня, потім батькам вже самостійно доведеться доглядати за дітьми. Вчителі переконують за три тижні роботи табору - жоден з днів не повторний, тому діти із задоволенням їх відвідують.