Три доби. Понад дві тисячі кілометрів і гуманітарна експедиція рівнян повернулась зі звільненого Слов'янська. Більше 20-ти тонн продовольства, одягу, та медикаментів були доставлені туди, де ситуація з забезпеченням найкритичніша. До збору продовольства мешканцям поруйнованого сходу долучився і "Перший Місцевий". Частину води харчів та продовольства було зібрано під егідою саме нашого телеканалу. Перший спецрепортаж Дмитра Леонтіюка із циклу сюжетів зі Сход.

20 годин в дорозі, понад тисяча кілометрів за спиною і ось вантажівка з продовольством дісталась зони проведення антитерористичної операції. В районі Ізюма, Харківської області зустрічаємо ДАІшників і дізнаємось - маршрут потрібно коригувати.

Чим ближче до Слов'янська - тим частіше зустрічаються колони військової техніки і тим довші черги на блокпостах. На найближчому до зони АТО - отримуємо супровід з двох рівненських спецпризначенців.

Кілька хвилин хащами, за якими раз-по-раз видніються хатинки. Про війну в Карпівці не нагадує майже нічого.

Імпровізований пункт видачі гуманітарної допомоги облаштовуємо в сільському клубі.

Місцеві - невтомно дякують, адже гуманітарна допомога від рівнян - перше, що вони отримують за місяць після звільнення від терористів.

Розвантажують фуру всім миром. Рівняни передали цілий скарб за місцевими мірками. Особливо в ціні - питна вода.

Безкоштовну воду підвозять рятівники в бочках. В ті дні, коли на блокпостах не стріляють.

Допомогу від рівнян отримали мешканці чотирьох селищ в околицях Слов'янська, бійці збройних сил України, Нацгвардії та міліцейського спецпідрозділу, які несуть варту на блокпостах в зоні антитерористичної операції.

І вирішили зробити - відновити хоча б одну з шкіл. Для цього потребують допомоги від небайдужих. Адже ані будматеріалів, ані фахівців для відбудови в поруйнованій Миколаївці немає.

Саме тому вже найближчим часом буде оголошено про збір матеріалів, необхідних для відбудови школи в поруйнованому війною містечку. Руйнування, діти неоголошеної війни і багато іншого зі сходу - вже у наступних сюжетах.