Навчання і спорт сумісні. Це доводить рівненська школа за номером 26. Там протягом кількох років діє чимало різноманітних спортивних гуртків. Другого жовтня заклад святкує ювілей — 20 років. З якими здобутками школа святкуватиме цю дату — дізнаємося з наступного сюжету.

26 школа - кузня рівненських спортсменів. За двадцять років навчання її вихованці постіно презентують Рівне нщину на міжнародних змаганнях. Народжуються зірки спорту ось у цьому спортзалі. Зараз він після реконструкції, тут є усі умови для всебічного розвитку учня, кажуть тренери.

Три роки тут діє секція з дзюдо. За цей час є свої чемпіони та призери міжнародних турнірів. Хлопчики та дівчатка з шести семи років навчаються прийомів боротьби. Маленькі виконують таке, що й дорослим не під силу.

І не лише спортом єдиним живе 26-та школа. Шість років вона співпрацює з поляками. Обмінюється учнями, а цього року вперше і польські педагоги приїхали повчитися у рівненських.

У школі навчається понад 600 учнів. До кожного, каже керівництво, особливий підхід. Талантів шукають і у спорті, і у навчанні. З наступного тижня в школі розпочинають заняття з художньої гімнастики. А ще директор мріє про новий футбольний стадіон. Роботи вже ведуться. Тому хоч і ювілей, а святкувати ніколи.