Вибух газу на Рівненщині забрав життя однієї людини. Ще одна з численними опіками потрапила до лікарні. Це сталося у восьмиквартирному житловому будинку в селі Бабин Гощанського району. Одноповерхова будівля перетворилась на суцільні руїни. Вибухова хвиля була такої сили, що в одну мить повністю знищила одну квартиру, а сусідні – зазнали сильних руйнувань. Мешканці будинку пригадують: все сталося в одну мить. Несподіваний вибух - і все завалилось.

Вибух стався у квартирі номер один, де проживало подружжя пенсіонерів. Їх госпіталізували до лікарні, втім, врятувати 84-річну бабусю лікарі не зуміли: вона померла від опіків. За життя її чоловіка зараз борються медики. Він у важкому стані в обласному опіковому центрі.

Жертв могло бути набагато більше: у сусідній квартирі саме святкували день народження. 12 людей, серед яких вагітна жінка та маленька дівчинка, тільки сіли за стіл, як пролунав вибух і почала валитись стіна.

Зараз спеціальна комісія з газовиків, еменесників та правоохоронців з’ясовує причини вибуху. За попередньою версією, вибухнув газовий котел, який напередодні встановлювали на кухні у пенсіонерів. Сама будівля до проживання більше непридатна. Мешканці будинку, яким тепер немає де жити, тимчасово переселились до сусідів та знайомих.