Громадські слухання з добудови 3 і 4 енергоблоків ХАЕС – відбудуться. Так вирішили депутати облради, вислухавши генерального директора Хмельницької "атомки" Миколу Панащенка та отримавши відповіді на свої запитання. Обласні обранці цікавилися перспективами співпраці, розвитку прилеглих територій і передусім - безпекою. Олена Толочик - докладніше.

Питання проведення громадських слухань у зоні спостереження ХАЕС попередньо заслухали на постійній комісії облради з питань екології та природокористування. Сьогодні з інформацією про роботу вже діючих енергоблоків станції, а також про стан 3 і 4 енергоблоків виступив перед обласними депутатами генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко.

Директор розповів, що роз’яснювальна робота з громадськістю із добудови енергоблоків триває давно. Для цього випущені спеціальні інформаційні бюлетені. Метою виступу на сесії було заручитись підтримкою депутатів у проведенні громадських слухань.

У свою чергу обласні обранці поцікавились перспективами розвитку прилеглих територій, співпрацею ХАЕС з громадськістю Острожчини, можливістю допомоги обласному протирадіаційному диспансеру. Найбільше хвилювала депутатів у зв’язку з добудовою 3 і 4 енергоблоків безпека водойми-охолоджувача.

Обласні депутати підтримали клопотання відокремленого підрозділу Хмельницької АЕС щодо проведення громадських слухань в Гощанському, Здолбунівському, Острозькому районах та місті Острозі і рекомендували їх керівництву провести слухання.