Гроші або життя. Через брак коштів на гемодіаліз та медикаменти близько сотні рівнян опинилися під смертельною загрозою. Помирати мовчки люди не збираються, вони прийшли під стіни обласної ради просити про життя. Депутатський вердикт чула Наталія Ниркова.

Не забирайте наші життя! Такими гаслами зустрічали сьогодні депутатів обласної ради хворі на ниркову недостатність. Вони вимагали додаткових грошей на проведення гемодіалізу. Без цієї процедури та без спеціальних медикаментів майже сотні хворих загрожує смерть. І хоч обласна рада раніше вже виділяла кошти, їх не вистачає. Пікетувальники кажуть: причина у стрибку курсу долара, який призвів до подорожчання фільтрів, що використовуються під час гемодіалізу.

Обласна рада на сесійному засіданні погодила виділення 800 тисяч гривень на гемодіаліз. І все ж депутати і медики визнають: ця сума зніме проблему лише на якийсь час. Утім, владці запевняють, що не залишать хворих наодинці з їхньою проблемою. Та обіцяють таки знайти гроші. Крім того, депутати пропонують по-іншому фінансувати потреби хворих на ниркову недостатність. Їм пропонують виділяти адресну грошову допомогу. Ці витрати хочуть перекласти на державний бюджет.