Гострих кутів на сесії обласної ради не бракувало. Невирішеною залишаються долі "Рівнеазоту" й аеропорту. Засоби місцевого впливу депутати вичерпали, тож вирішили звернутися до уряду. Про перебіг подій у сесійній залі - наступний сюжет.

Депутати працювали довго, але не завжди плідно. Чи не найбільше сперечалися про звернення до керівників держави щодо “Рівне азоту”. Зрештою вирішили попросити Президента, Кабмін та Генпрокурора посприяти відновленню роботи хімічного підприємства. Хоч окремі депутати мали зауваження.

Знову згадали про рівненський аеропорт. У черговий раз проситимуть Кабмін включити летовище до переліку резервних для обслуговування Євро-2012. Разом з тим депутати вирішили знову спробувати продати аеропорт.

На сесії депутати також внесли зміни до обласного бюджету, ухвалили кадрові та майнові питання. Щоправда, без головного лікаря залишили обласний перинатальний центр, створений минулого року. Контракт попереднього керівника закладу Любові Ковальчук-Зарх нещодавно завершився. Переукласти угоду на новий термін депутати не захотіли. Тож шукатимуть нового керівника. Сьогоднішня сесія обласної ради - перша, яку ми транслювали в режимі онлайн на нашому порталі. Тим часом міська рада Рівного ще визначається, чи дозволяти онлайн-трансляцію своїх сесійних засідань.