Не треба нам берег турецький, ані Африка, ані різні там Мальдіви. І що таке їхні заморські пальми та лагуни порівняно з нашими поліськими соснами й озерами? Вирішили в обласному краєзнавчому музеї і відкрили виставку "Рівненщина туристична", приурочивши її до Всесвітнього дня туризму, який відзначатимуть 27 вересня. Ігор Шумик подивився і... з'їв закордонний паспорт.

І для відпочинку значних коштів не потрібно - розповідають організатори виставки "Рівне нщина туристична". Всього тут маже три сотні картин, вимпелів та брошур. Усі - про різні куточки області, про місця відпочинку. Навіть розміщено туристичне спорядження.

Експонати на виставку надали туристичні фірми та обласна адміністрація. Нині на Рівне нщині - понад 100 туристичних фірм та 30 санаторно–оздоровичх закладів. Їх кількість збільшується, кажуть спеціалісти, бо люди все частіше обирають відпочинок в агросадибах. Тому це ще й економічно вигідно. Кращих з турфірм та агросадиб нагородили грамотами "Почесний працівник туризму". Організатори кажуть - за якісні послуги.

Виставка триватиме впродовж місяця, усі охочі можуть також поповнити її експонатами.