Світ тісний, землі бракує. Рівняни взяли моду будуватися, де доведеться - як не на дитячому майданчику, то у дворі школи. Під вікнами НВК "Колегіум" виріс паркан, за яким має постати приватний будинок. Керівництво навчального закладу місця собі не знаходить: незавершена споруда вже затуляє учням сонце. Натомість власник будівництва демонструє олімпійський спокій і усі необхідні дозволи. Що скаже на це міська влада? Анна Яцук допитувалась.

У НВК "Колегіум", що знаходиться на вулиці Шевченка, навчається 370 учнів. Частина з них гризе граніт науки у напівтемних класах - через зведення неподалік житлового будинку. Відстань від нього до школи - 12 метрів, але до паркану - значно менше. Фактично забудова знаходиться у дворі школи.

Директор навчального закладу Петро Куделя каже: проект будівництва йому ніхто не показував, та й повністю не пояснили, що зводять у дворі школи.

Будівельники виявились небагатослівними. Зайти на територію заборонили - мовляв, приватна власність. Втім, сказали, що будівництво школі не заважає - навпаки робить користь.

Співвласник будівництва Олександр Сачевчик каже: всі дозволи на забудову має. Зводить триповерховий приватний будинок. Додає, світло школі він не затулятиме, бо планує пофарбувати його у білий колір.

Міські чиновники не в захваті від нармірної забудови міста. Кажуть, люди будуються, де кому не лінь.

Міський голова пообіцяв розібратися у проблемі будівництва біля школи. Каже, якщо у власників нема відповідних дозволів, забудову доведеться знести.