Учора, 3 липня, відбулося перше засідання комісії з питань вивчення можливості надання пільг з водопостачання мешканцям окремих населених пунктів Здолбунівського та Гощанського районів.

Робоча група створена відповідно до розпорядження голови Рівне нської обласної ради Михайла Кириллова. Члени комісії обговорили ситуацію, що виникла внаслідок встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, скасування окремих пільг для населення та можливості вирішення пов’язаних з цим проблем.

Нагадаємо, що з 1 липня 2014 року Національна комісія, яка здійснює 3державне регулювання у сфері комунальних послуг, встановила для РОВКП ВКГ «Рівне облводоканал» нові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Своїм рішення центральний орган скасував можливість надання пільг для населення. Зокрема, це стосується мешканців Гощанського та Здолбунівського районів, які потрапили в зону дії депресивної воронки.

27 червня голова Рівне нської обласної ради створив комісію з вивчення цього питання. На першому засіданні, яке було проведене під головуванням першого заступника голови обласної ради Олександра Данильчука, розглядалася можливість звернення до Верховної Ради України з вимогою внести зміни до законодавства про порядок формування та затвердження тарифів на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення. Члени комісії пропонують повернути повноваження щодо їх встановлення органам місцевого самоврядування.

– Вся ця ситуація є яскравим прикладом деструктивних наслідків централізованої системи управління державою, – переконаний голова Рівне нської обласної ради Михайло Кириллов. – Прийняті у Києві рішення викликають обурення людей на місцях. Ми ж маємо за це відповідати. Особисто я не згідний з таким станом справ і планую зробити все можливе, щоб на Рівне нщині не порушувалися соціальні гарантії для громадян.

Остаточні висновки за результатами роботи комісії буде прийнято 7, повідмляє прес-служба Рівне нської обласної ради.