615 мешканців Рівненської області нині перебувають в зоні антитерорестичної операції. Військове керівництво переконує, на передову потрапляють досвідчені бійці. Однак, керівництву області надходить інформація про хабарі, які "захищають" від служби на сході України. Про виявлені вже порушення у мобілізаційній підготовці та соціальний захист рівненських військових, які беруть участь в АТО, - у сюжеті "Першого Місцевого".

Від дня оголошення загальнодержавної часткової мобілізації на Рівне нщині повістки отримали більше восьми з половиною тисяч чоловіків. Призвали - 758 бійців. 615 військових та 33 одиниці техніки нині в зоні АТО.

Тим часом до керівництва області постійно надходить інформація, що за матеріальну винагороду окремі призовники уникають мобілізування. Чиновникам така ситуація не сподобалась.

Таких випадків військові не фіксували, однак пообіцяли звернути на це більшу увагу. Тим часом прокурорські перевірки вже виявили певні порушення.

Вже відомо, що оздоровлення бійців, які повернулись з зони АТО відбуватиметься на базі місцевих медзакладів. Нині ж чиновники працюють над розробкою Програми щодо соціального захисту військовослужбовців, які перебувають на сході України у зоні АТО, та їх сімей. Проте затвердити цю програму повинна сесія Рівне нської обласної ради.