Городок може спати спокійно, принаймні кілька днів. Туди з'їхалися міліцейські собаки зі всієї України - на чемпіонат Міністерства внутрішніх справ іх багатоборства кінологів. Честь своїх господарів захищатимуть вишколені чотирилапі. Їхня служба небезпечна і важка, але це не заважає весело махати хвостом. Ігор Шумик спробував подружитися.

Подолати смугу перешкод, виконати комплекс вправ загальної й спеціальної підготовки розшукових собак та показати майстерність у службовому біатлоні. Хто кращий — той і переможе на чемпіонаті. Серед фаворитів бувала в Югославії вівчарка Марсель. Її господар каже: собака і слід візьме, і захистить.

Чий пес ліпший - з’ясовуватимуть три дні. Утім, головне - не перемога, а обмін навиками та досвідом, запевняє міліцейське керівництво.

Учасники з улюбленцями працюють не один рік. Знають усі секрети своїх чотирилапих друзів. Вівчарка Діна з господарем не раз розкривали злочини на Рівне нщині . Нині зовсім інше завдання - приміряти медаль чемпіонату.

Понад півсотні собак, стільки ж правоохоронців. На перемогу розраховує кожен. Але хто вправніший та спритніший - той і здобуде перемогу.