У Сарненському районі люди перекрили трасу Київ - Варшава. У такий спосіб протестують проти "кришування" міліціонерами незаконного видобутку бурштину. Про це повідомляють очевидці події.

Наразі на поблизу с.Федорівка, Сарненського району близько двухсот чоловік перекрили рух міжнародною трасою Київ - Варшава, повідомляють очевидці події. Наразі вже сформований затор в обох напрямках. Перекриттям автодороги міжнародного значення люди висловлюють свій протест проти "кришування" міліціонерами незаконного видобутку бурштину. Зокрема в урочищі "Гальбин".

16:07 [оновлено]

Причиною протестів стало те, що на урочищі, де 9-го травня відбулась стрілянина, в який було помічено нардепа - регіонала Продивуса місцеві мешканці помічають активізацію видобутку. НА думку місцевих мешканців, що добровільно відмовились від нелегального ремесла до його узаконення, незаконним видобутком бурштину в урочищі "Гальбин" займаються якщо не самі міліціонери, то люди наближегні до міліцейського керівництва.

16:10 [оновлено]

Акцію протестувальники оголосили безстроковою, і блокуватимуть трасу доти, доки "не будуть почутими".

16:19 [оновлено]

Протестувальники вимагають приїзду на місце керівництва області. Зокрема голів ОДА, облради а також керівництва місцевої прокуратури та міліції. З керівниками Сарненських районних силових структур, що прибули на місце блокування дороги люди спілкуватись відмовились.

17:43 [оновлено]

Почались перемовини про розблокування руху автодорогою міжнародного значення. Очевидці повідомляють про приїзд на місце перекриття заступника начальника УМВС України в Рівне нській області.

20:04 [оновлено]

За свідченнями учасників блокування перемовини з заступником начальника обласної міліції нічого не дали. Рух трасою Київ - Варшава і надалі заблокований. Маршрутний транспорт пустили в об'їзд заблокованої ділянки. Наразі поблизу села Федорівка багатокілометровий затор в обох напрямках руху. Мітингувальники хочуть діалогу з обласною владою. з власних джерел стало відомо, що голова Облради Михайло Кириллов, що нині перебуває у м.Дубно дізнався про ситуацію в Сарненському районі о 19.00 і дав доручення зв'язатися з представниками місцевої громади, аби відновити рух заблокованою ділянкою. Наразі невідомо чи відвідає хтось з представників вищого керівництва області активістів, що перекрили рух автодорогою міжнародного значення.