По-справжньому творчим видалося святкування Дня молоді у Рівному. Цього року у місті відмовилися від гучних концертів на майдані Незалежності. Натомість організували проведення вже традиційної Алеї майстрів та безкоштовних майстер-класів.

Пані Галині за місяць виповниться 70. Сама мешкає у Цумані, а у Рівне приїжджає... кататися на роликах. А ще розповідає свій секрет молодості.

Відчути себе молодим, активним та творчим запропонували цьогоріч рівнянам під час святкування Дня молоді. Для цього організували вісім безкоштовних майстер-класів на майдані Незалежності. Рівнян навчали робити ляльку-мотанку, плести з лози та соломки, гончарству, бісероплетінню, валянню з шерсті, розмальовуванню та ліпленню з поліпластики. Робота одного з майстрів надихнула мера Рівного на особливі подарунки гостям міста.

Леонід Басюк зізнається: повчитися у нього лозоплетінню приходять і діти і дорослі. Каже: аби плести справно треба лише трохи набратися терпіння та бути уважним.

Чайчину алею традиційно заполонили місцеві умільці. Серед них Юлія Голубот. Пропонує рівнянам ляльки власного виробництва. Каже: усі вони з натуральних матеріалів і, головне, створпені з любов'ю.

Особливо популярною цього року на Алеї майстрів стала патріотична тема. Тож у багатьох наметах та розкладках рівнянам пропонували різноманітні вишиванки та аксесуари.