У Рівному знову скандал через приміщення колишньої в'язниці НКВС. Нагадаємо більше року тому громада вже пікетувала кафе, яке тут розташоване. Тоді на пікет особисто приходив міський голова Рівного. Тепер же біля одного розважального закладу у приміщенні колишньої катівні з'явився ще один подібний.

Більше року тому громадські активісти вже пікетували приміщення колишньої катівні НКВС. Тоді з власниками будівлі вдалося досягти компромісу. Підприємці пообіцяли відновити на старому місці меморіальну дошку з хрестом та тризубом, виділити кімнату під музей та відмовитися від розважальних закладів у цьому приміщенні. Проте жодна з цих умов не виконана переконують активісти.

Після першого скандалу депутати Рівне ради створили навіть спеціальну комісію аби врегулювати це питання. Один з членів якої каже, провів навіть власну перевірку закладів, які знаходяться на території колишньої катівні НКВС. Її результати вражають. Зокрема не відповідає дійсності графік роботи одного з розважальних закладів, який працює набагато довше дозволеного, крім того біля меморіальної дошки не встановлено тризуба та хреста, які тут раніше знаходились.

В свою чергу ряд громадських активістів також побачили корупцію у діях депутатів Рівне ради. І встали на захист власників скандального приміщення.

Ще один конфлікт виник через тризуб та хрест, які були елементами меморіальної дошки. Нагадаємо раніше власники будівлі відмовлялися встановлювати пам'ятний знак на старому місці мотивуючи це тим, що приміщення вони відновлювали фактично з нуля а те що було на старій стіні можна і перемістити. Проте тоді під тиском громадськості меморіальну дошку таки повісили на старе місце. Але без хреста та тризуба.

Активісти ж готові йти до кінця. І вже неважливо чи буде тут музейна кімната і відновлена меморіальна дошка. Кажуть, усі заклади в колишній катівні НКВС мають бути закритими.