Вони викрадали ключі від домівок своїх однокласників та інших школярів, після чого йшли на "справу". Очолював групу 22-річний житель з села Порубки цього району Микола. За словами правоохоронців, він втягнув до злочинної діяльності трьох одинадцятикласників.

Злочинну групу підозрюють у скоєнні 9-ти крадіжок в Дубровиці та навколишніх селах. З осель зловмисники найчастіше виносили гроші та дорогоцінності.

Під час допиту Микола зізнався слідчим, що створити злочинну групу його змусив банківський кредит у 60 тисяч гривень. Він ніде не працював, тож не мав чим платити, до того ж нещодавно одружився, - розповідають правоохоронці. Про своїх молодших спільників хлопець також не забував.

Зловмисників затримали випадково. Вони "погоріли" під час останньої крадіжки в селі Колки, де викрали з будинку бабусі одного з членів групи 5 тисяч гривень.

Під час обшуків оперативники вилучили частину викрадених речей. Вони стали доказами у порушеній кримінальній справі, яка вже потрапила до суду. Вироку суду Микола чекатиме за ґратами, його молодші спільники – зараз на підписці про невиїзд. Зловмисникам загрожує до 6 років позбавлення волі.